Chocoladetaart zonder boter en melk! | Recept

image

Ik heb echt een overheerlijk recept voor jullie!

En dit is wat je nodig hebt:
150ml olijfolie
125ml kokend water
150 gram bloem (Glutenvrij? Kies dan voor gemalen amandelen)
50 gram pure ongezoete cocaopoeder
3 biologische eieren
2 theelepels vanille aroma.
200 gram suiker
1 theelepel baking soda (of bakpoeder)
snufje zout
optioneel: Poedersuiker

Los de cocaopoeder op in kokend water en roer deze totdat je een mooie chocoladepasta krijgt. Voeg hier ook de vanille aroma aan toe en meng deze goed door elkaar.

Mix dan de bloem, zout en baking soda bij elkaar.

En mix ook samen de eieren, suiker en olijfolie door elkaar.
Voeg hier al roerend de chocoladepasta aan toe en daarna beetje voor beetje de bloemmix. en roer deze nog even goed door elkaar.

Verwarm de oven op 170 graden en vet de springvorm in met olijfolie of bakspray.

Doe het mengsel in de springvorm en zet hem in de oven voor +/- 45 minuten en check met een sateprikker in het midden van de taart of de taart goed is. Als er niets meer aan de sateprikker plakt is de taart goed.

Laat de taart afkoelen en als je wilt strooi dan wat poedersuiker over de bovenkant. Hiermee verberg je ook meteen oneffenheden en gemaakte foutjes en ziet het er al met al nog beter uit.

x

-A

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s